Üniversitemiz, Özbekistan Cumhuriyeti Milli Üniversitesi, Taşkent Maliye Enstitüsü, Özbekistan Cumhuriyeti Emir Timur Vakfı ve Özbekistan İslam Medeniyeti Merkezi tarafından müşterek tertip edilen "I. Milletlerarası Türkiye-Özbekistan Münasebetleri Sempozyumu" açılış merasimi 08 Kasım 2018 tarihinde Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesinde yapıldı. Fakültemiz Tarih Bölümü tarafından koordine edilen sempozyu mun açılış merasimine 22. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın ve eşi Selma Aydın, Özbekistan Milli Üniversitesi Rektör Vekili Abduvokhap Umarov, Özbekistan Emir Timur Vakfı Başkanı Dr. Hurşid Fayziev, Özbekistan Bağımsız Yazılı Kitle İletişim Araçlarını ve Haber Ajanslarını Destekleme ve Geliştirme Kamu Fonu Başkanı Said Abdulaziz Yusupov, akademisyenlerimiz, katılımcılar ve talebelerimiz iştirak etti. Sempozyum açılışında Sanatçı İsmet Keten'in eserlerinden oluşan bir de Tuğra Sergisi açıldı. Merasimin açılış konuşmasını yapan Fen-Edebiyat Fakültemizin Dekanı ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz, “Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından 7 Mart 2018’de Türkiye-Özbekistan Ortak Tarih ve Müfredat Çalıştayı sonucunda 2 ülke arasındaki münasebetleri ele alınarak Türkiye ve Özbekistan’da milletlerarası sempozyum düzenlendi. Bu çerçevede Özbekistan Cumhuriyeti Emir Timur Vakfı ve Özbekistan Milli Üniversitesi ile Kastamonu Üniversitesi arasında ilmi işbirliği imzalandı. Sempozyumun iki kardeş ülke arasında ortak tarih bilincinin oluşturulması yönünde ileriye doğru atılmış önemli bir adım olacağını ve münasebetlerimizin daha da gelişeceğine inanıyoruz." dedi. Türkiye ve Özbekistan arasında tarihi, edebi, iktisadi, sosyal ve kültürel konuların ele alındığı, yüzden fazla bilim insanının katılımcı olduğu sempozyumda 79 bildiri sunuldu.

21b5d3ea6514435faadc76f49e9b8574 1