Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi H. Asena KIZILARSLANOĞLU, Arkeoloji Bölümü öğrencilerinden Vasif SHUKUROV ile birlikte, Bilimsel Heyet Üyesi olduğu, Antalya, Alanya / Gazipaşa ilçesinde bulunan Antiochia ad Cragum Antik Kenti Kazı Çalışmalarına katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izni ile Nebraska Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Michael HOFF başkanlığında yürütülen 2019 kazı sezonu çalışmaları, Arkeolog, Mimar, Antropolog, Topograf, Restoratör ve öğrencilerden oluşan, Türk ve Amerikan 100 kişilik bir ekip ile tamamlanmıştır. Arazi çalışmalarının yanı sıra arkeolojik eserlerin de değerlendirildiği kazı çalışmalarında, kentin tarihi hakkında yeni veriler gün ışığına çıkarılmış, arkeoloji bölümü öğrencilerinin teorik bilgilerini pratiğe dönüştürmeleri amacıyla arazi ve laboratuarlarda eğitimlerine devam edilmiştir.