Etkinliğe Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz ve eşi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Başkanı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Seyhan Yılmaz, Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Küçükbasmacı, Türk Halk Bilimi Öğrenci Topluluğu Başkanı Doç. Dr. Gülten Küçükbasmacı, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şahmurat Arık, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Onur Hasdedeoğlu, Doç. Dr. Abdullah Aydın, Fen- Edebiyat Fakültesi’ndeki akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan “Aşure Günü” etkinliğinde aşurenin tarihsel öneminden ve aşurenin geleneklerinden bahsedildi. Gerçekleşen etkinlik hakkında bilgi veren Doç. Dr. Gülten Küçükbasmacı, “ Hemen her toplumda önemli sayılan günler, geceler ve aylar vardır. Biz de Türk Halk Bilimi Merkezimiz ve Öğrenci Topluluğu olarak aşure gününü anıyoruz. Paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi olan bugünü öğrencilerimize anlatıyoruz. Aşure, farklı tatların bir kazanda hemhal olmasıyla tek bir tada dönüşen kültürel mirasımızdır. Aşure kazanı etrafında bir araya gelerek birliğin, beraberliğin ifadesi bu kültürel mirasımızı yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.
“Aşure Günü” etkinliği, büyük kazan ile pişirilen aşurenin katılımcılara dağıtılmasıyla sona erdi.