İstiklâl Yolu’nun Tarihi Paneli

2021 Yılı İstiklâl Yolu etkinlikleri kapsamında üniversitemiz Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu’nda “Geçmişten Günümüze İstiklâl Yolu’nun Tarihi” konulu panel düzenlendi.   Kastamonu Valisi Sayın Avni Çakır, Kastamonu Belediye Başkanı Sayın Dr. R. Galip Vidinlioğlu ve Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan'ın açılış konuşması yaptığı panelin oturum başkanlığının Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz yaptı. Panelde Prof. Dr. Cevdet Yakupoğlu ‘’Selçuklu’dan Osmanlı Devleti’ne Batı Karadeniz’de Ulaşım’’, Araştırma Görevlisi Dr. Yalçın Bazna ‘’Osmanlı Devleti Döneminde İnebolu-Kastamonu-Çankırı-Ankara Hattı’’, Prof. Dr. Alb. Hüsnü Özlü ‘’Türk İstiklal Harbinin Lojistiği: İnebolu Üzerinden Yapılan Lojistiğin Değerlendirilmesi’’, Prof. Dr. Rahmi Çiçek ‘’Milli Mücadele Döneminde İstiklal Yolu’’ ve Doç. Dr. Ercan Çelebi ise ‘’Cumhuriyetin İlk Yıllarında İstiklal Yolunun Genel Durumu’’ başlıklı konuşma yaptı.

istiklal

istiklal1